Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Taylor Lautner

2010.08.02

Teljes név: Taylor Daniel Lautner

Becenév: Tay

Születési hely, idő: Grand Rapids, Michigan, USA, 1992. február 11.

Csillagjegy: Vízöntő

Család

 • ősei: francia, skót, német, amerikai felmenői is vannak
 • szülei: Deborah és Dan
 • testvérek: egy húga van, Makena

Iskolái: a Valencia High School-ba jár a 2008/09-es tanévtõl. Jelenleg magántanuló.

Magasság: 178 cm

Haj- és szemszín: barna

Hobbi: amerikai foci, baseball, tévézés (természetesen a meccsek miatt)

Híres barátai: Kristen Stewart, Nikki Reed, Alyson Stoner, Gishel Rafael, Taylor Dooney és Cayden Boyd (Cápasrác és Lávalány kalandjai),

Hatéves korától kezdve karatézik. Pályafutását Hollandben (Michigan) kezdte. Jelentős sikereket ért el különböző bajnokságokon. Nyolcévesen már hazáját képviselte a 12 év alattiak bajnokságában Nem meglepő, hogy 3 arannyal végződött a kupa. Tizenhárom éves koráig versenyszerűen űzte a karatét, fekete öves karatés lett, további aranyérmeket és bajnoki címeket szerzett.

Azt, hogy színész lesz, hétévesen döntötte el. Egyik tanára ugyanis rábeszélte, hogy utazzon Los Angelesbe egy Burger King reklám meghallgatására. Bár nem őt választották, mégis annyira megtetszett neki a színészet, hogy a következő években tovább próbálkozott.

Első komolyabb szerepét 2001-ben kapta - mellékszereplő volt a Nindzsa árnyéka című filmben. 2002-ben aztán családjával végleg LA-be költözött, hogy a kis Taylor beindítsa karrierjét. Ezután pár sorozatban vendégszínészként játszott, eközben aktívan szinkron-színészkedett is. Az igazi hírnevet 2005-ben, a Cápasrác és Lávalány kalandjai 3D-ben hozták meg neki. Ezután játszott együtt Hilary Duff-fal és Alyson Stonerrel is.

2008-ban aztán egy tévésorozat gyors kudarca után abszolút világhírű lett. Az Alkonyat Jacob szerepe rajongó tinilányok millióival szerettette meg őt.

A folytatást illetően a Twilight-filmek készítőinek kétségei voltak. Ezért Taylor gyúrni kezdett, hogy alkalmas legyen a következő részekben is Jacob karakterét alakítani. Mint látjuk, sikeresek voltak Taylor edzései.

http://cdn.buzznet.com/media-cdn/jj1/headlines/2009/03/taylor-lautner-shirtless-abs.jpg

Érdekességek:

 • 2008-ban megszerezte jogosítványát.
 • Tagja a "LA Hip Kids"-nek, ami egy hip-hop tánccsoport, és a "Hot Shots"-nak, melyben jazz-t táncol. Továbbá tagja még a Hart Baseball Program-nak is.
 • 2008-ban szerepelt Cassi Thomson "Caught Up In You" címû videoklipjében.
 • 2009. szeptemberében Shakira-val közösen adta át az MTV VMA-n Taylor Swift-nek a Best Female Video kategória díját, s ezzel õ lett a legfiatalabb díjátadó.

Díjak és majdnem-díjak; pár előkelő helyezés az újságok hasábjain:

 • Elsõ lett az Access Hollywood "Top Five Hollywood Abs"szavazásán.
 • Az amerikai People magazinban 2009-ben bekerült a "100 legszebb ember" toplistába.
 • 2006 ... Young Artist Awards ... Best Performance in a Feature Film (Comedy or Drama) - Leading Young Actor ... The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D - jelölés
 • 2009 ... MTV Movie Awards ... Breakthrough Performance Male ... Twilight, jelölés
 • 2009 ... Teen Choice Awards ... Choice Movie Fresh Face Male ... Twilight - díj

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.