Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Edward Cullen

2009.12.29

Teljes, eredeti név: Edward Anthony MasenKép

Született: Chicago, 1901. június 20.

Átváltozás: 1918. szeptember

Vérszerinti szülei:

  • apja: id. Edward Masen

  • anyja: Elizabeth Masen

Fogadott szülei:

  • apa: Carlisle Cullen

  • anya: Esme Cullen

Fogadott testvérei: Alice és Emmett Cullen, Rosalie és Jasper Hale

Későbbi felesége: Isabella Swan

Gyermeke: Renesmee Carlie Cullen

Színész: Robert Pattinson

 

Emberi külseje: Ezt nem részletezik a könyvek, de ahogy vámpírként elnézem, emberként sem lehetett rondább. Annyi viszont biztos, hogy a szemei zöldek voltak.

Vámpírként hófehér bőre, bronzszínű haja van. Szemei testi vagy lelki állapotától függenek: ha dühös vagy szomjas fekete; ha nemrégiben vadászott aranyszínű. Edward nem csupán a vámpírok szokványos tulajdonságait birtokolja (gyorsaság, erő, halhatatlanság), hanem egy különleges képességgel is rendelkezik: olvas mások gondolataiban. Egy emberen azonban nem fog képessége, a könyvek folyamán megtudjuk, hogy ez védte meg Bellát, mikor még ember volt.

 

Először, amikor találkozik Bellával, nem sok híja, hogy megöli, annyira csábító számára Bella vérének szaga. Később megtanul uralkodni indulatai fölött és bármilyen közel van is Bella, nem fenyegeti veszély. Ám Edward is érzi, csak a bajt hozza Bellára. Ha nem ő, ismeretlen vámpírok vagy családtagjai jelentik Bella számára a biztos vesztet. Ezért az Újholdban, bármennyire is szereti Bellát, elhagyja. Ugyanezen könyv végén meg kell ígérniük a Volturi klánnak, hogy valamikor Bells is vámpír lesz. Edward minél tovább halogatná a dolgot, de Bella nem nyugszik. Végül Edward Bella és kislányuk élete érdekében a negyedik részben megteszi a mindent megváltozató lépést...