Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stephenie Meyer

2009.11.26

 

Stephenie Meyer

 

Teljes neve: Stephenie Morgan Meyer

Született: Hartford, Connecticut, 1973. december 24.

Szülei: Stephen Morgan, Candy Morgan

Testvérei: Seth, Emily, Jacob, Paul, Heidi

Iskola: Brigham Young Egyetem angol szaka

Házassága: Christiaan Meyer : „Pancho”, 1994

Gyerekei: három fiú gyermeke született: Gabe, Seth és Eli

Jellemző műfajok: fantasy, sci-fi, ifjúsági irodalom

Alkotó évek: 2005-től napjainkig

 

Gyermekkorukat Phoenixben, Arizonában töltötték. Itt megismerkedett későbbi férjével is. 1994-ben házasodtak össze. Stephenie egy évvel később sikeresen befejezte a Brigham Young Egyetem, angol szakát.

Ezután három fiú gyermekük született: Gabe, Seth és Eli. Steph mormon vallású, tagja az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nevű közösségnek. ezt nyíltan fel is vállaja.

Stephenie Meyer élete 2003. június 2-án drámaian megváltozott. A takaros háziasszonyból egy csapásra találékony írónő lett. ,,Bár millió tennivalóm volt, ágyban maradtam, közben az álomra gondoltam. Vonakodva, végül felkeltem elintéztem a legfontosabb dolgokat. Azután izgatottan leültem a számítógéphez. Vágyakozva azon töprengtem, hogy hol voltam és miért.”

Innen már mi is ismerjük a történetet. Ha valaki mégsem, a regény további keletkezési körülményeit a Twilight menüpontban megtalálja.

 

Ezután Meyer még 3 kötetet készített a sorozathoz. Az utolsó kötet megjelenését óriási izgalom előzte meg, mindegyik kötet elsöprő sikert aratott. Mivel a regényekben a főhősnő, Bella szemén, gondolatain keresztül ismerjük meg a történteket, így az írónő úgy gondolta megírja Edward szempontjából is a regényeket. Ennek címe Midnight Sun . Óriási csalódás volt az írónő számára, hogy egyik ismerőse a félig kész regényt feltette az internetre, így mindenki szabadon elolvashatta. Ezek után Steph feltette a saját honlapjára is és bocsánatot kért mindenkitől, hogy ez a változat még nem a végleges forma.

Hogy lesz-e még a történetnek folytatása? Nem tudni. Meyer egyik nyilatkozatában azt nyilatkozta, hogy Edward és Bella történetét lezártnak tekinti, de ez a mondat nem volt egyértelmű a mellékszereplőkkel kapcsolatban.

 

 

 

Eddigi regényei:

Twilight – Alkonyat (2005)

New Moon – Újhold (2006)

Eclipse – Napfogyatkozás (2007)

Breaking Dawn – Hajnalhasadás (2008)

A burok (2008)

Pokoli báléjszakák (2009)

 

Érdemes ellátogatni Stephenie Meyer hivatalos honlapjára (amit testvére, Seth szerkeszt), ahol olyan részeket is közöl, amelyek a könyvekből kimaradtak ( például kétirányú telefonbeszélgetések a másik fél részéről).

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.