Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Regény - Eclipse

2009.11.27

Eclipse - Napfogyatkozás (regény)

A Napfogyatkozás volt az Egyesült Államokban 2008-ban a negyedik legkelendőbb könyv. Néhány hónappal az Eclipse kibocsátását megelőzően Steph egy helyi könyvesbolt és az ASU (Arizona State University) angol osztályának segítségével létrehozott egy rendezvényt, ahol az Eclipse volt a téma. A jegyek 7 óra alatt elfogytak. Az eseményen az írónő felolvasta a kötet 1. fejezetét, melyet honlapján szintén kibocsátott.

A könyv megjelenését óriási várakozás előzte meg. Stephenie tizenöt városban reklámozta a könyvet.

  • Fogadtatás:

A kiadás előtt történt egy kis baki, hasonló ami a Harry Potter hetedik részének a megjelenése előtt közbejött. A könyvkereskedők véletlenül kiszállították néhány előrendelőnek a könyvet, még a kiadás előtt. Végül a bakit egy számítógépes hibának titulálták.

Stephenie Meyer könyörgött azoknak, akik idő előtt elolvasták a könyvet, hogy tartsák meg maguknak a titkot: hogy végződik a könyv és ne árulják el a többi rajongónak.

A legelső rohamban „csak” 1 millió példányt adtak el az Egyesült Államokban. Ez leváltotta a már régóta listákon lévő Harry Potter és a Halál Ereklyéit. Sikerességét a rengeteg jó kritika is mutatja.

 

  • Borító: a törött szalag a választást képviseli, hogy a könyvben Bellának választania kell Edward szerelme és Jacob barátsága között.

    Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.